Enkelt å selge med megler
Gi din stemme

Ved et boligsalg vil en eiendomsmegler være godt å ha for å få mest mulig ut av salget og få fortgang på prosessen. Men hvorfor er en megler en så god løsning som mange tyr til?

Det er noen som velger bort bruk av megler fordi de ønsker å spare pengene en megler koster, men sparer de egentlig så veldig mye? Hvis du tenker på hvor mye tid som går med under prosessen av boligsalg, så finner de aller fleste det verdt å investere i en megler. En eiendomsmegler får også solgt boligen raskere fordi de sitter med mye erfaring og kunnskap. Tidsaspektet er bare en ting, for tenk på alle papirene som skal hentes inn. En bolig er snakk om en stor verdi, så her er det snakk om kontrakter, eierskifteforsikring til myndighetene, tinglysning og mer. Selve salget av bolig har altså et stort ansvarsområde. De fleste som selger bolig kommer derfor frem til at de heller ønsker å bruke tiden på sin egen jobb og familien, og overlater salget til eiendomsmegleren.

Hvor mye arbeid er du villig til å ta selv?

Når det er snakk om bruk av eiendomsmegler tenker mange enten eller. Enten så gjør eiendomsmegleren alt, eller så gjør du selv alt. Slik trenger det ikke være, og ved å gjøre et godt stykke av arbeidet selv så får du også mer igjen av kaken etter salget. Her handler det likevel hvor mye du faktisk er villig til å gjøre selv, og hvor mye tid du har disponibel.

Det er tross alt andre måter som er bedre å spare penger på enn ved boligsalg og det å la være å bruke en megler. Velger du å la en eiendomsmegler gjøre hele jobben bør du ha en diskusjon på hvilke eventuelle forbedringer som skal gjøres i boligen. Eiendomsmegleren tar seg av alt av papirarbeid, som nok er en jungel å komme seg gjennom. Den vanlige mannen i gata ville kanskje følt han var på bærtur om han skulle gjort det selv.

To prosesser samtidig

Etter at du har solgt boligen, eller kanskje til og med simultant, så skal du kjøpe ny bolig. Altså er det ting som skal pakkes og flyttes. Her bør du benytte sjansen til å kvitte deg med gammelt skrot og rydde slik at du får bedre oversikt over eiendelene dine. Når to prosesser skjer samtidig er det vanskelig å få tiden til å strekke til. En eiendomsmegler vil kunne gjøre det hele litt enklere, samtidig som de sitter med en god forståelse for markedet og lokalmiljøet rundt.